Asa incep povestile…

SimonaPrimul articol dupa mult timp…. timp in care m-am analizat, am facut schimbari, am decis sa inchei anumite capitole pentru a deschide altele.

E timpul pentru noi povesti, pentru noi proiecte, pasi in realizarea unor vise. Si pentru ca anul trecut anuntam ca-mi doresc sa ajut oamenii sa se cunoasca mai bine, sa se inteleaga, sa se iubeasca mai mult si sa stabileasca relatii frumoase, de incredere, de prietenie, de iubire, de durata, a venit si acel moment in care am fost numita oficial “Ambasador al iubirii”. Asa incepe sirul povestilor cu si despre oameni frumosi, sentimente, emotii, trairi, amintiri, vise. Si iata si prima persoana care deschide acest volum: Simona Macovei.

Am cunoscut-o pe Simona acum o luna si m-a impresionat ca om, ca mesaj, ca atitudine. Aici povestea ei, pe care vreau sa o fac cunoscuta, pentru ca e despre un om bun, frumos, pasionat de ceea ce face, care are multe lucruri de spus si de facut:

“De cand am “conversat” pe mail ma tot gandesc la ce as putea sa-ti spun despre mine si despre ce mi-ar placea sa fac. Marturisesc ca sunt intr-un moment de cotitura din viata mea. Pana la 43 de ani, cati am acum, am avut o cariera ascendenta. Dupa cativa ani pe care i-am petrecut la Teatrul Bulandra am avut imensa sansa sa lucrez cu Valeriu Lazarov si cu echipe de scenaristi, regizori si producatori din Spania si Italia. Am fost atat de norocoasa sa-l intalnesc pe Valeriu Lazarov, am invatat atat de multe incat azi cred ca televiziunea m-a ales pe mine. Si cand m-a ales m-a asezat langa profesionisti adevarati, langa oameni care stiu meserie, langa oameni pasionati de munca lor. Am avut sansa sa construiesc echipe, sa lucrez la formate de succes atat in Romania pentru Antena 1, cat si in Spania. Emisiunile la care am lucrat in perioada “lazaroviana” au scris istorie in Romania. Am invatat mult, am construit mult, am invatat sa lucrez cu oamenii, sa-i inteleg si chiar sa-i iubesc. Televiziunea pe care am facut-o eu impreuna cu colegii mei, era o televiziune despre oameni, pentru oameni si cu oameni. Lupta pentru audienta se dadea in fiecare zi si cu fiecare minut care se derula pe ecran.   Apoi am ajuns la Media Pro Pictures. Nu imi doream sa scriu, imi doream sa fiu producator. Gresit, pentru ca la experienta mea de “facator de reality show-uri” toate usile spre fictiune pareau deschise. Nu stii daca reusesti pana nu incerci. Si am reusit peste 1000 de episoade scrise si sute de caractere si vieti inventate care au facut adevarate pasiuni in randul privitorilor. Alaturi de o echipa fabuloasa de profesionisti si de prietena mea de-o viata Sorina Ungureanu am trait aceasta experienta unica  pe care imi place sa o numesc perioada Buftea.  Despre proiectele mele de suflet din perioada Buftea as putea sa-ti povestesc in sute de pagini. Am pus suflet in povestile mele, mi-am iubit personajele, am inventat si reinventat vieti si intorsaturi de situatie si am avut succes pe toate continentele lumii. Serialele produse de Media Pro Pictures au fost vandute la targurile de specialitate pe toate continentele lumii. Apoi a venit experienta cu fetita mea, Caterina,  prima experienta in care mi-am vazut doar de viata mea si nu-mi pare rau nicio secunda.  

Iar acum… acum ar trebui sa-ti spun ce-mi doresc sa fac. Sincer: imi doresc sa fac ceva care sa conteze pentru mine si ceilalti.  Ce stiu sa fac? Sa construiesc echipe, sa organizez evenimente de orice fel, sa scriu… Asta cu scrisul e a doua mea natura. Nu ma plictisesc niciodata, nu obosesc niciodata. (… si acum ma abtin sa nu transform acest mail intr-un roman…) Ce ma fascineaza acum? Oamenii care traiesc pentru alti oameni!  Meseria de scenarist e una solitara. Petreci prea mult timp cu tine si cu personajele tale.  Poate ca a venit momentul sa fac o “meserie” solidara. Sa lucrez pentru campanii electorale sau umanitare. Sa ma alaturi idealurilor unei fundatii sau unui grup de oameni care cred in ceva. 

Ma opresc aici. Iti marturisesc ca mi-a facut bine “intalnirea” cu tine si faptul ca mi-ai cerut sa iti scriu despre mine. Poate reusesc sa ma regasesc…  Daca te-am plictisit, te rog sa ma ierti. E prima data in viata mea cand scriu despre mine.  Multumesc,  Simona Macovei.”

2 comentarii

  •  

    Oct 01, 2015 1:37 am

    “Oamenii care traiesc pentru alti oameni”… frumos spus !! Nu stiu insa cat de mult ai putea crede in aceasta sintagma…

  •  

    Oct 21, 2015 9:11 pm

    Iata ca am citit un text foarte captivant prezentat intr-o maniera dificil de aflat in netul romanesc. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, atunci fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.