Cu sau fără…nepotisme

nepotismUrmăresc de multă vreme postările Humans of New York și tocmai am citit ceva de genul:

“It’s very difficult to get a job on the basis of your education. All the people who have jobs to give, give it to their family. Not only does it benefit their family members, but it benefits them as well, because now they have less dependents.”- (Kinshasa, Democratic Republic of Congo).

De câte ori ați auzit cuvântul nepotism în jurul vostru? Eu de foarte multe ori. Nu pot spune că din păcate, pentru că s-a întâmplat ca persoanele respective să fie oameni de foarte bună calitate, serioși și muncitori, care au rezistat și rezistă în companiile respective datorită muncii lor și nu datorită relațiilor cu cine trebuie.

Nu e absolut nimic negativ în a recomanda persoane care-ți sunt apropiate sau rude, dacă politica companiei o permite și dacă persoanele respective chiar merită a fi recomandate. În fond suntem toți oameni și avem clar tendința de a-i ajuta pe cei mai dragi nouă.

Uneori însă o facem doar pentru că ne sunt rude, și nu pe criterii profesionale. Și hai să zicem că atunci când le recomanzi și nu pot fi acceptate decât după o serie de interviuri, ca toți ceilalți candidați, mai e cum mai e. Dar când este luat în calcul doar criteriul rudeniei, atunci avem o problemă. Sau chiar mai multe:

1. Ceilalți colegi vor afla și se vor simți frustrați.

2. Ceilalți candidați vor afla și se vor simți demotivați, doar știm toți că veștile circulă repede…

3. Există posibilitatea ca persoana respectivă, și se întâmplă des, să fie menajată și protejată, indiferent de atitudinea pe care o are. 

4. Deseori un astfel de angajat este marginalizat sau va avea relații doar cu cine vrea să se pună bine cu persoana care l-a recomandat. 

5. Vor exista mereu suspiciuni asupra evaluării performanței sale, mai ales dacă aceasta nu prea e vizibilă sau nu există.

6. Va exista posibilitatea ca anumiți angajați să plece din acest motiv.

7. Angajații se vor teme să fie deschiși față de un astfel de angajat de teamă că acesta se va duce și va comunica mai departe ce a auzit sau ce a văzut. 

Acum pot spune că din păcate există nenumărate astfel de cazuri când rudele lucrează în cadrul aceleiași companii și sunt susținute doar pe baza acestui criteriu, fără a se lua în calcul impactul pe care-l pot avea asupra celorlalți angajați, inclusiv cel financiar. Pentru că dacă un angajat de acest gen nu e productiv, îi mai și demotivează pe cei din jur, compania pierde bani. Dar unde sângele apă nu se face, praful se ascunde sub covor :)

Share is care :)

Mă găsiți aici: 4Tree

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.