Jurnal de bord: Andreea Bălan

Andreea Bălan este una dintre cele mai frumoase înotătoare și triathloniste din România pe care sunt mândră că o cunosc. Anul acesta a împlinit 17 ani și a intrat la categoria senioare. Are un palmares de invidiat, este extrem de riguroasă și de disciplinată. 

Nu știu să fi ratat vreun concurs național sau internațional în 2014, și mai are câteva până la finalul anului. De foarte multe ori m-am întrebat de unde are atâta energie și putere. Răspunsul este foarte simplu: din inimă. Căci pasiunea ei pentru sport trece dincolo de orice barieră i-ar putea sta vreodată în cale. 
Andreea Bălan

Știu fete de vârsta ei care fumează, beau, merg în cluburi, au o viață socială și sexuală activă. Am întrebat-o dacă are vreun iubit. Mi-a răspuns, zâmbind, că un iubit necesită timp și atenție și că va veni și momentul acela. Dar acum are alte priorități. Iar rezultatele ei vorbesc de la sine.

Andreea este vârful de lance al clubului Bucharest Sport Club la categoria ei de vârstă. O iubesc cei mici, cei mari, antrenorii și părinții. Este un model prin felul ei modest de a fi, prin ambiția și dedicarea cu care se implică în tot ce face, prin disciplina și încrederea de nezdruncinat. Rebecca o consideră sora ei mai mare. Așa cum pe antrenorul ei, Alex Toma, fratele mai mare și mentorul ei. Pentru că are de la cine învăța. Și în sport, dar și în viață.

Vorbim des și despre școală. E foarte greu să fii bun peste tot și să ții pasul. Dar ea face ce face și reușește. Pentru că vrea. Și pentru că știe că educația face casă bună cu sportul și că se pot completa armonios și cu rezultate pe termen lung. Nu poate să conceapă școala fără sport sau invers.

Are un regim de viață foarte sănătos și este pas cu pas îndrumată de omul care-i este antrenor, prieten, mentor și coach: Marius Grigore. Când vorbește despre Marius se simt în vocea ei admirația, respectul, încrederea și dorința de a reuși împreună. 

Își face timp să ajute înotătorii mai mici la concursuri. Îi inspiră și îi încurajează ca un adevărat profesor. Pentru că și ea își dorește, la un moment dat, să practice meseria de antrenor. Își face timp să fie alături și de colegii ei mai mari și la bine, și la greu. Viața unui sportiv de performanță nu e deloc ușoară, iar momentele de cumpănă sunt dese. Cele în care îți dorești să lași totul, să abandonezi, la fel. Dar ea are un psihic foarte puternic și reușește să-i mobilizeze și pe ceilalți. Consideră că sunt toți o echipă și că e normal să lupte unul pentru altul. 

Să o cunoști pe Andreea, să îi admiri zâmbetul, să o vezi cum zboară în bazin, la alergare sau pe bicicletă e un privilegiu. Tineri ca ea, care la 17 ani știu foarte clar ce vor de la viață, ce pași trebuie să facă, ce eforturi și ce muncă, întâlnim din ce în ce mai rar. Andreea este genul de copil pe care orice părinte și-l dorește. 

De aceea am invitat-o pe 8 decembrie, începând cu ora 20.00, să vorbim împreună la Radio FXNet despre ea, rezultatele ei și ce anume înseamnă performanța. 

Palmares AndreeaÎn ultimul număr al Revistei Sportive Sport Revolution găsiți detalii despre palmaresul remarcabil al Andreei și al celorlalți copii Bucharest Sport Club pasionați de triathlon.

În calitate de mamă de campioană nu pot să-mi doresc decât ca Rebecca să creadă în continuare în Andreea și să o urmeze, așa cum își dorește. Andreea, cuvintele sunt de prisos și nu pot exprima cât de mândră sunt să te cunosc atât pe tine, cât și familia ta. Și mi-am promis că voi apela la toate resursele pentru a promova și susține echipa din care faci parte.

Pentru că împreună suntem, cu siguranță, mult mai puternici!

Andreea si rebe

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.