Și celor mai buni li se întâmplă….

…să ne doară capul, să avem probleme financiare, să ne procopsim cu o a naibii conjunctivită care ne împiedică să facem o grămadă de lucruri, să ne doară burta, să avem o zi proastă, să nu vrem să vedem pe nimeni, să fim mohorâți sau întristați sau schimbători și cu toane ca vremea….să ne rupem o mână sau un picior, să suferim o intervenție chirurgicală……să nu avem de lucru, să fim demotivați, frustrați, să avem conflicte cu persoane dragi, să nu ne putem mobiliza o zi întreagă….să aruncăm cu cuvinte grele, și să ne pară rău….  Tereza

Tot ce ni se întâmplă ne demonstrează că nu suntem infailibili și că e absolut necesar să ne protejăm și să avem foarte mare grijă de noi, dacă ne dorim să ne avem cât mai mult timp și în stare cât mai bună de funcționare. Mereu ne gândim că nouă, celor puternici, nu ni se poate întâmpla nimic niciodată. Ba bine că nu, și realitatea o demonstrează.

Nu suntem ocoliți de prejudecăți și de invidii, nu suntem absolviți de înjurături în trafic, nu suntem iertați de boli, nu ne servește nimeni mai altfel decât pe ceilalți, nu suntem ocrotiți și mângâiați de șefi, ba din contră, cu cât suntem mai buni, cu atât ne cresc, inevitabil, și responsabilitățile, nu ne cresc veniturile peste noapte, nu ne crește nimeni copiii (nici bona, bunicii, rudele etc., care sunt doar un ajutor temporar), nu ne rezolvă nimeni problemele nici sentimentale, nici profesionale, nu face nimeni bani pentru noi…

Și atunci de ce ne-am speria să ne punem pe noi în mijlocul lucrurilor și să începem cu noi tot ce vrem să schimbăm? De ce să nu ne acordăm mai mult credit și mai multă importanță și să începem să învățăm din tot ce ni se întâmplă? Căci viața nu ne dă niciodată lecții inutile….

Dacă am porni de la ideea că oricât de invincibili ne credem, toți avem sensibilitățile și vulnerabilitățile noastre, și am face în fiecare zi pași înspre a conștientiza că putem fi din ce în ce mai buni, dar nu perfecți, poate lumea ar deveni un loc mult mai prietenos și mai frumos, atât pentru noi, cât și pentru cei dragi nouă. 

Share is care :)

Mă găsești aici: 4Tree

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.